Yazın en sevdiğim yönleriden biride kış için yapılan hazırlıklarıdır.
Turşular yapılır , kışın yemek için biberler ve patlıcanlar kurutulur
ve benim en keyifle yediğim yazlık domatesler kavanozlanarak kışa hazırlanır.
Ben de bu fikirden yola çıkarak , sebze yemeklerimi fazla yapıyorum kavanozlayıp vakumluyorum ve boylece hazırda yemek
oluyor.
Çalışanlara tavsiyem olur.
hobi dükkanı / 2013 ocak |
yöntemi çok kolay sadece dikkat gerektiriyor.
- kavanozlanacak yemek herzamanki gibi pişirilir.
- temiz, kuru ve ağız kısmında kırığı olmayan bir kavanoza sıcak sıcak ağzına kadar doldurulur.
- pası olmayan sağlam bir kapakla ağzı sıkı sıkıya kapatılır ve kavanoz ters çevrilerek soğumaya bırakılır
- soğuduktan sonra kapak açılıyormu diye hafifçe çevrilmeye çalışılır,açılmıyorsa tamamdır.
-Yiyeceğiniz zaman yine her ihtimale karşı koku olup olmadığını mutlaka kontrol edin derim.
-bir de kapak açılırken kavanozun içindeki hava sesli dışarı çıyor , bu da kavanozumuzun iyi bir şekilde vakumlandığını gösterir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder